Status på nytårsdøgnet: En del flere brandudrykninger end normalt

Normalt rykker landets brandvæsener ud ca. 400 gange i løbet af nytårsdøgnet, men i år har der været mere travlt end normalt. Status er således, at der frem til kl. 05 nytårsdag har været 503 brandudrykninger med deltagelse af ca. 1.800 brandfolk. Der har været mange container- og bilbrande samt en enkelt større gårdbrand.

Det er interesseorganisationen Danske Beredskaber, som har indsamlet statistik fra de landets 24 beredskabsenheder. Og fra nytårsaften kl. 18 til nytårsdag kl. 05 har der været 503 brandudrykninger.

Hele 164 gange rykkede brandvæsenerne ud til containerbrande, mens der var 48 ture til affaldsbrande. 47 gange måtte brandfolkene afsted til mindre naturbrande og 34 gange gik turen til bilbrande. Der blev også rykket ud til 34 bål på gaden samt – selvfølgelig – 48 ABA-alarmer.

I den mere alvorlige ende var der 14 udrykninger til bygningsbrande i etageejendomme, ni udrykninger til gårdbrande, fem brande i institutioner, fem butiksbrande og 15 brande i villaer/rækkehuse. Ved Ribe blev alt disponibelt mandskab indsat ved en større gårdbrand. 120 malkekøer samt en del kvier og kalve var i farezonen, og hjælp blev tilkaldt med tankvogn og tender fra Bramming samt frivillige beredskab med lys og luft. Kun få stykker kvæg døde, og resten blev ved en effektiv indsats reddet. Slukningsarbejdet pågik i over fem timer.

Nytårsaften har også budt på enkelte færdselsuheld med fastklemte og på drukningsulykker, så hele beredskabets pallette har været i brug ved indgangen til det nye år.

Alt i alt blev det altså til 503 udrykninger, der satte en indsatsleder i arbejde 168 gange og en brandmand 1.830 gange.

Annonce