Stor interesse for brandmandsjobbet – må begrænse venteliste

Google Maps
Brandstationen i Hadsten

Favrskov Brandvæsen har i øjeblikket et luksusproblem: Der er så stor interesse for at blive deltidsbrandmand på brandstationerne i Hammel, Hinnerup og Hadsten, at brandvæsenet nu har rigeligt med potentielle brandfolk på venteliste – så nu optager man kun nye ansøgere på listen, hvis de har aftjent værnepligt hos Beredskabsstyrelsen og dermed har en brandmandsuddannelse i forvejen.

Beredskabschef Steen Eilenberg fra Favrskov Brandvæsen vurderer, at den store interesse fra potentielle brandfolk skyldes den landsdækkende ”Bliv Brandmand Nu”-kampagne.

”Kampagnen har sat fokus på at være deltidsbrandmand, så vi for tiden ikke har problemer med at få kvalificeret arbejdskraft til stationerne her i kommunen. Faktisk oplever vi så stor interesse, at vi lige nu kun optager personer, der har aftjent værnepligt hos Beredskabsstyrelsen, på ventelisten”, fortæller Steen Eilenberg.

”Det kan dog stadig være en udfordring for os at rekruttere deltidsbrandmænd, der kan være tilknyttet stationerne i dagtimerne, da mange arbejder uden for kommunen”, tilføjer beredskabschefen.

Annonce