Tankvogn på flådestation skal sikre hurtigere brandudrykninger

Foto: Allan Rensgaard

I Korsør arbejder tre af de lokale deltidsbrandfolk på byens flådestation. Men kørevejen til Falcks brandstation er så lang, at det kniber for dem at nå med på udrykningerne indenfor de krævede 5 minutter. Så nu er flådestationen også blevet brandstation, ”Station Flåden”. I første omgang er der udstationeret en transportvogn, men den suppleres om kort tid med en tankvogn, der kan køre direkte til brandstederne.

Flådestation Korsør og Falck-stationen i Korsør ligger næsten i hver sin ende af Korsør, så de tre deltidsbrandfolk, som arbejder på flådestationen, har under normale omstændigheder vanskeligt ved at få tidsnok frem, når alarmen går.

Men nu betyder et nyt samarbejde mellem Flådestation Korsør, Falck og Slagelse Brand og Redning, at flådestationen også er blevet Slagelse Brand og Rednings Station Flåden. I første omgang er der udstationeret en tidligere slangetender – en Toyota Landcruiser – der fungerer som transportvogn, som med udrykning kan transportere brandfolkene til brandstationen.

Senere skal der imidlertid stationeres en tankvogn på Station Flåden. Dermed vil brandfolkene kunne rykke ud direkte fra flådestationen, uden at de først skal via brandstationen. Det kan dog først lade sig gøre, når der ikke længere er risiko for frostvejr, for der er ikke garagefaciliteter til rådighed på flådestationen – så køretøjerne skal stå i det fri.

Annonce