Tiltalt for ulovlig udrykningskørsel

Et firma fra Trekantsområdet er blevet tiltalt for ulovlig udrykningskørsel, efter at firmaets direktør i maj sidste år ifølge anklagemyndigheden kørte med blå blink til en opgave, hvor en lastvogn var havareret. Direktøren kørte med en gennemsnitsfart på 145 kilometer i timen, men trods udsagn fra to vidner nægtede han i retten i dag at have kørt med udrykning.

Det er byretten i Esbjerg, som behandler sagen, hvor firmaet er tiltalt for uden grund at have kørt med udrykningsblinket tændt på Esbjerg-motorvejen. Ifølge nyhedsbureauet Ritzau mener anklagemyndigheden, at der er tale om en overtrædelse af bekendtgørelsen om udrykningskørsel, og at det skal udløse en bøde til firmaet.

Firmaets 34-årige direktør, der var fører af køretøjet, nægtede sig skyldig. Han afviste således, at han overhovedet havde kørt med blå blink på strækningen fra Vejle til motorvejen ved lufthavnen uden for Esbjerg, hvor en lastvogn var havareret. Men ifølge anklagemyndigheden havde han kørt med en gennemsnitsfart på 145 kilometer i timen, og samtidig havde to vidner – uafhængigt af hinanden – set blinket i nattemørket. Den tiltalte påpegede dog, at der var tale om vidner fra et konkurrerende firma.

Der afsiges dom næste onsdag.

Annonce