To brandvæsener går sammen om at indkøbe nye redningsvogne

Østjyllands Brandvæsen og Vejle Brandvæsen vil i fællesskab indkøbe nye redningsvogne. Der er tale om en kontrakt med en forventet værdi på omkring 5,6 mio. kr., og redningsvognene skal opbygges på 4×2 chassiser med en totalvægt på 18 tons. Redningsvognene skal blandt andet forsynes med hydraulisk løfteaggregat/bom, hydraulisk spil og lysmast.

Kontrakten, der nu er sendt i udbud, omfatter levering af to redningsvogne til Østjyllands Brandvæsen og Vejle Brandvæsen. Redningsvognen til Vejle skal leveres medio 2024, mens Østjyllands Brandvæsen skal modtage deres redningsvogn ultimo 2024.

Chassiset skal have en motor med mindst 400 hk, og det skal være 4×2 med en totalvægt, inkl. udstyr og to personer, på 18 tons. Mandskabskabinen skal indrettes med to sæder.

Kravene til udstyret inkluderer blandt andet hydraulisk spil på mindst 9 tons samt hydraulisk løfteaggregat/bom med tre hydrauliske udskud på mindst 460 mm hver, en løftekapacitet på mindst 9.500 kg. uden udskud og mindst 6.100 kg. fuldt udskudt samt en total løftehøjde på mindst 2.300 mm. Det skal være muligt at anvende løfteaggregatet til f.eks. bugsering (både med grill og med kæder), højkran sammen med det integrerede spil og modhold til frigørelsesopgaver.

Blandt det øvrige udstyr kan nævnes lysmast, som regnet fra kørebanen kunne nå en højde på ca. 6 m. Der er desuden option på et frontspil på ca. 5 tons.

Der er frist for ansøgning om prækvalifikation den 13. oktober 2022.

Annonce