Tyve stjal redningsbåds påhængsmotor

Google Streetview
Falck-stationen i Snertinge

Falck-stationen i Snertinge har i den sidste tid været udsat for tyverier. Senest har Falck i Snertinge haft besøg af ubudne gæster, der stjal redningsbådens påhængsmotor på 40 hk. Den erstatter forsikringen, men stationsleder Arne Sørensen frygter, at tyverierne i værste fald kan koste menneskeliv, hvis de ikke bliver opdaget i tide.

“Tyvene løber med ting, som vi skal bruge i forbindelse med udrykninger og lignende, og problemet opstår, hvis vi ikke har opdaget, at tingene mangler før i det øjeblik, vi skal bruge dem. Det kan koste liv”, siger Arne Sørensen til Venstrebladet. Tidligere er en kompressor til at forsyne dækkene på ambulancer og brandbiler med luft blevet tyvenes bytte.

“I begge tilfælde har vi heldigvis opdaget det i tide, men lad os tage eksemplet med påhængsmotoren. Hvis nu der er været folk i havsnød ved Havnsø, og vi skal ud og hente dem i vores båd, så er det for sent at gøre noget ved det, hvis vi først finder ud af, at motoren mangler, når vi sætter båden i vandet”, siger Arne Sørensen til Venstrebladet.

Annonce