Familiefar blev irriteret over redningshelikopter: Lyste med laserpen mod piloter

Arkivfoto: Lars Bøgh Vinther

En redningshelikopter fra Flyvevåbnet blev mandag aften sat ind i eftersøgningen af en 71-årig kvinde, der var forsvundet fra sit hjem i Lind ved Herning. Larmen fra helikopteren hidsede imidlertid flere af de lokale borgere op, og politiet modtog adskillige klager over, at eftersøgningsindsatsen gjorde det umuligt at sove. En familiefar i Lind valgte imidlertid at tage ekstreme metoder i brug: Han fandt en laserpen frem og lyste mod helikopteren og piloterne.

Helikopteren var blevet indsat som assistance til politiets hundepatruljer, der siden mandag eftermiddag havde søgt efter den 71-årige. Og helikopteren var i aktion både mandag aften og først på natten. Men larmen fra helikopteren blev altså for meget for flere af de lokale borgere.

”Vi har haft flere vrede borgere i røret, der ikke kunne sove på grund af larmen”, fortæller vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi til Herning Folkeblad.

Helt galt gik det imidlertid for en familiefar fra Lind, der blev så sur over larmen, at han på et tidspunkt tog en laserpen i brug og lyste imod helikopteren og piloterne. Mandskabet på helikopteren fik imidlertid tilkaldt politiet, og de kunne hurtigt udpege mandens adresse for den fremmødte patruljevogn.

Manden har overfor politiet erkendt, at han brugte laserpennen, og han er blevet sigtet for at forstyrre sikkerheden for lufttrafikken.

Annonce