Unik tankcontainer til det frivillige beredskab i Aarhus

Østjyllands Brandvæsens frivillige beredskab i Aarhus har op til sommerferien taget en ny tankcontainer i brug. Containeren kan både anvendes som buffertank ved større brande og som opsamlingstank til kemikalier. Containeren er bl.a. forsynet med pumpe, generator, lysmast, arbejdslys, gule og blå LED-blink, 240 m. B-slange samt brændstof til fire timers drift.

Af Kasper Skytte

Den 19 kubikmeter store tankcontainer, som de frivillige i Aarhus har taget i brug, er sidste skud på stammen i garagen på beredskabscenteret i Skejby. Containeren er udviklet i et samarbejde mellem Operativ Afdeling i Østjyllands Brandvæsen og de frivillige, som selv har stået for ideudvikling, de tekniske tegninger og oppakning.

Containeren er fremstillet i syrefast, rustfrit stål, hvorved den er derved resistent overfor de fleste kemikalier.

Kan sikre egen vandforsyning

Forrest på containeren er der monteret tre påfyldningsstudser, hvor bl.a. tankvogne kan koble på og fylde containeren for at sikre en stabil vandforsyning på et brandsted. Containeren er også forsynet med to afgange, der via de to fastmonterede Honda-pumper kan levere vand til eksempelvis flere autosprøjter.

Bagest er der monteret to lænsestudser til tømning af containeren, da den kun kan transporteres i tom tilstand. Det skyldes, at containeren ikke er forsynet med skvulpeplader eller sektionsinddeling.

Der medbringes en ekstra pumpe, som kan placeres ved et vandsted, således den også kan sikre egen vandforsyning. Herudover er containeren forsynet med generator, lysmast, arbejdslys, gule og blå LED-blink, 240 m. B-slange samt brændstof til fire timers drift.

Afgår indenfor 30 minutter

Inden containeren kan anvendes til kemikalier, skal pumper og ventiler afmonteres og syrefaste blænddæksler monteres. Dette tager 15 min., og containeren kan derefter anvendes som opsamlingskar.

Containeren fremføres på en containertrækker, og den kan afgå fra beredskabscenteret indenfor 30 minutter med en holdleder og en brandmand.

Containeren er fremstillet af SJ Gruppen i Faaborg.

Annonce