Brandvæsen har valgt arkitekterne til ny brandstation i Aarhus Nord

Østjyllands Brandvæsens nye og fuldtidsbemandede brandstation i Lisbjerg, som får betegnelsen Station Aarhus Nord, skal tegnes og projekteres af Cubo Arkitekter sammen med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen. Den nye station skal stå færdig i 2021, hvor den især skal sikre hurtige responstider i nye byområder i Aarhus.

Station Aarhus Nord bliver en del af det nye byudviklingsområde ved Lisbjerg. Brandstationen skal sikre hurtige responstider i hele den nordlige del af Aarhus Kommune, samtidig med at den skal give brandfolkene et godt arbejdsmiljø – et arbejdsmiljø, der beskytter brandfolkene mod farlige partikler fra røg, og hvor både køretøjer og øvrigt materiel hurtigt og sikkert kan gøres klar til ny udrykning.

Samtidig fungerer en fuldtidsbrandstation også som et hjem for vagtgående brandfolk, og derfor skal der også være attraktive velfærdsfaciliteter ved døgnophold, således at brandfolkene både kan hold sig i form og slappe af mellem udrykningerne.

”Ud over en brandstation med et godt og sikkert arbejdsmiljø skal stationen også opføres med fokus på bæredygtighed, både hvad angår gennemtænkte totaløkonomiske løsninger, der sikre en effektiv og driftssikker bygning med minimalt vedligehold samt et byggeri opført af morgendagens byggematerialer og med fokus på cirkulær økonomi. Jeg er sikker på, at vi i samarbejde med Østjyllands Brandvæsens medarbejdere, Cubo og Viggo Madsen kan skabe en attraktiv arbejdsplads, inden for den økonomiske ramme vi har”, siger Lone Mossin, der er projektchef i Østjyllands Brandvæsen.

Brandstationen i Lisbjerg forventes at stå færdig i starten af 2021.

Annonce