Værnepligtige får igen fuld udgangsfrihed

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Fra på mandag får Beredskabsstyrelsens værnepligtige genindført fuld udgangsfrihed, efter at deres udgangsfrihed og weekendorlov blev inddraget ved starten af corona-krisen. Dengang blev det besluttet, at de værnepligtige skulle blive på beredskabscentrene om aftenen og i weekender. Nu vurderer Beredskabsstyrelsen imidlertid, at situationen er bedret så meget, at forholdene kan normaliseres.

I midten af april fik de værnepligtige atter mulighed for at komme på weekend, og fra mandag genindføres deres mulighed for at forlade beredskabscentrene i hverdagene, når de ikke har undervisning eller vagt.

”Vi er klar over, at det er en forholdsvis stor ting at bede vores værnepligtige om ikke at forlade beredskabscentret, som de har været vant til. Der skal lyde en stor tak til de unge mennesker og deres pårørende for at udvise forståelse. Nu er situationen heldigvis så meget i bedring, at vi med ro i sindet kan genindføre muligheden for at forlade beredskabscenteret om aftenen for vores dygtige værnepligtige”, siger Flemming Klokager, der er fungerende direktør i Beredskabsstyrelsen.

De almindelige forholdsregler om bl.a. at holde afstand og have fokus på hygiejne m.v. er i forbindelse med genindførslen af udgangsfriheden indskærpet over for de værnepligtige.

Annonce