Kommune: Vigtigt beredskabsmateriel samler støv

Den 21. december 2012 – hvor de fleste kommuner havde lukket ned til juleferie – landede en mail hos kommunerne om, at Beredskabsstyrelsen ville begynde indsamlingen af det materiel, som hidtil har været stationeret hos støttepunktsberedskaberne. De lokale støttepunkter blev nedlagt som led i beredskabsaftalen, men kommunerne fik tilbud om at anvende det overflødige materiel i deres egne beredskaber. Materiellet skulle have været fordelt i februar, men kommunerne har ikke hørt noget fra Beredskabsstyrelsen – og imens samler de mange køretøjer støv på beredskabscentrene.

Guldborgsund Redningsberedskab stod for et af støttepunktsberedskaberne, som dækkede både Guldborgsund og Lolland Kommuner. Men i januar blev materiellet afhentet af Beredskabsstyrelsen og derefter placeret på beredskabscenteret i Næstved.

Planen var så, at udvalgte kommuner, der med nedlæggelsen af støttepunkterne har fået lang kørevej til nærmeste statslige beredskab, kunne søge om at få en del af udstyret. Selve den praktiske fordeling skulle derefter være sket i februar.

”Men vi har ikke hørt mere. Vi er afventende, men også meget undrende over, at sagen trækker i langdrag. Det hele skulle gå så stærkt lige efter nytår, da Beredskabsstyrelsen havde taget beslutningen”, fortæller Bjarne Hansen, der er direktør i Lolland Kommune, til Lolland-Falsters Folketidende.

”Vi havde fået lovning på en afgørelse i midten af februar, men der er ikke sket noget, og imens står materiellet på en åben plads i Næstved og bliver sikkert ikke vedligeholdt. Det burde jo ikke være en kompliceret sag at få fordelt udstyret efter den beslutning, som blev taget sidste år”, siger Bjarne Hansen.

Siden nytår har man på Lolland-Falster savnet det ekstra materiel ved flere større brande, og Lolland Kommune overvejer nu at tage direkte kontakt med Forsvarsministeriet, hvor sagen i ifølge Bjarne Hansen tilsyneladende samler støv i øjeblikket.

Annonce