Brandvæsen

Efter kritik: Minister udskyder ny brandforebyggelsesstrategi

Der er behov for mere tid til at færdiggøre arbejdet. Sådan lyder vurderingen fra forsvarsminister Peter Christensen, der udskyder færdiggørelsen af den nye nationale brandforebyggelsesstrategi til efteråret. Beslutningen vækker glæde hos beredskabschefernes organisation, Danske Beredskaber, som mener, at det første udkast til strategi var ufærdigt.

Brandvæsen

Minister: Brandberedskab til søs giver fleksibel udnyttelse af kapaciteten

I en nylig ændring af beredskabsloven har Forsvarsministeriet lagt op til, at de nuværende to brandberedskaber til søs skal ændres til ét – og at Beredskabsstyrelsen måske skal overtage opgaven fra Østjyllands Brandvæsen og Falck. Men nu slår forsvarsminister Peter Christensen fast, at det nuværende beredskab giver en fleksibel udnyttelse af de eksisterende kapaciteter.

Brandvæsen

Lovforslag: Kommunerne skal ikke længere godkende ændringer af dimensionering

I dag skal den samlede kommunalbestyrelse altid behandle ethvert forslag om ændringer af den risikobaserede dimensionering af kommunens brandvæsen. Men fremover kan beredskabskommissionerne i de fælleskommunale beredskabsenheder selv godkende ændringerne – uden at politikerne i ejerkommunerne bliver inddraget. Det fremgår af et helt nyt ændringslovforslag fra forsvarsministeren.

Brandvæsen

Årets frivilligpris uddelt

Prisen som årets frivillig inden for redningsberedskabet gik i år til Jan Vestentoft fra Beredskabsforbundet i Region Midtjylland. Jan Vestentoft fik prisen for sit helt særlige engagement, hvor Jan Vestentoft er ”her og der og alle vegne” – til glæde for alle omkring ham. Prisen blev overrakt af forsvarsminister Peter Christensen.