Brandvæsen

Sammenbrud i forhandlinger om vagt i Beredskabsstyrelsen

Forhandlinger om de vagter, som gennemføres i Beredskabsstyrelsens operative del, er brudt sammen. Beredskabsstyrelsen og fagforeningerne havde ellers i længere tid forhandlet om en løsning, som kunne lovliggøre de nuværende vagtformer, men efter sammenbruddet i forhandlingerne skal vagterne i stedet omlægges, så de følger hviletidsreglerne.

Brandvæsen

Fagforening: Forsvarsministeren taler uden om

Forsvarsminister Nicolai Wammen har været hurtig til at afvise kritik af det fremtidige beredskabs evne til at klare f.eks. store storme. Men formanden for Centralforeningen for Stampersonel (CS) mener ikke, at ministerens argumenter hænger sammen med virkeligheden. ”Ministen bør lytte til de faglige eksperter”, siger CS-formand Jesper K. Hansen.

Brandvæsen

Fagforening: Det handler om mere end vand

Debatten om det fremtidige danske beredskab har næsten udelukkende handlet om evnen til at bekæmpe skybrud og oversvømmelser. Men Beredskabsstyrelsens indsatser handler om meget mere end det, lyder det fra formanden for Centralforeningen for Stampersonel (CS), der organiserer en del af Beredskabsstyrelsens medarbejdere.

Brandvæsen

Sår tvivl om brandvæsens forklaring om indsats efter skybrud

Var det overfyldte kloakker, som var forklaringen på, at Københavns Brandvæsen i første omgang ikke gjorde brug af Beredskabsstyrelsens pumper ved skybruddet for nogle uger siden? Det siger Københavns Brandvæsen, men nye oplysninger fra forsyningsselskabet viser, at der gik fem timer fra kloakkerne havde plads til vandet og til Beredskabsstyrelsen blev indsat.

Brandvæsen

Fagforening: Vi er ægte bekymrede for det danske beredskab

Med økonomiaftalen mellem regeringen og KL rammes det operative beredskab af så hårde sparekrav, at det samlede beredskab står svækket. Sådan lyder vurderingen fra Centralforeningen for Stampersonel, der understreger, at foreningens kritik af økonomiaftalen ikke er udtryk for en kamp mellem de statslige og kommunale – men udtryk for en ægte bekymring.