Brandvæsen

Kun 64 pct. modtog ny mobilvarsling

64 pct. af befolkningen modtog en test-advarsel via S!RENEN på deres mobiltelefon under den landsdækkende test den 3. maj 2023. Det viser en undersøgelse, som Megafon har udført for Beredskabsstyrelsen. Den lave andel af modtagere tyder på problemer på mobiltelefonerne, for hele 99 pct. af de såkaldte celler, der sidder på telemasterne, afsendte rent faktisk test-advarslen.

Brandvæsen

112 app’en vandt Geodataprisen 2015

Den røde løber var rullet ud til fest, da Geoforums nystiftede pris, Geodataprisen, i denne uge skulle uddeles for første gang. Prisen er delt i to – en jurypris og en publikumspris – og 112 app’en vandt årets publikumspris. Udover æren fik den heldige vinder en rejse til Smart City Expo World Congress i Barcelona.

Brandvæsen

Ny app skal varsle om ulykker og katastrofer

I begyndelsen af 2016 vil man kunne downloade en gratis app til sin mobiltelefon, der kan advare om større ulykker og katastrofer i Danmark ved hjælp af en alarm i telefonen. I den første version af app’en drejer det sig blandt andet om beredskabsmeddelelser fra myndighederne ved akutte faresituationer og varslinger fra DMI om farligt vejr.