Disse byer får nye nærpolitistationer

Som en del af den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden blev det besluttet, at der skal oprettes 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet. Byerne for enhederne er nu faldet på plads, og politikredsene vil nu påbegynde etableringen af nærpolitienhederne. Herudover vil politikredsene oprette tre nye satellit-stationer.

Et synligt politi og tryghed i lokalområdet er et af omdrejningspunkterne for den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden, som et bredt flertal i Folketinget indgik den 15. december 2020. Som en del af aftalen blev det besluttet at oprette 20 nye nærpolitienheder, som med mindst fem lokale betjente hver skal være til at styrke politiets lokale tilstedeværelse i hele landet.

Nu kan Justitsministeriet løfte sløret for den nærmere placering af nærpolitienhederne.

Politikredsene har på baggrund af de lokale forhold og i samarbejde med de lokale borgmestre lagt sig fast på de byer, som fremover skal huse de nye nærpolitienheder, hvoraf en række bliver placeret i eller i tilknytning til særligt udsatte boligområder (SUB-områder).

Politikredsene har – ud over de 20 nye nærpolitienheder – besluttet at udvide den ugentlige åbningstid til 15 timer på én eksisterende lokation i Ribe samt at oprette tre yderligere politilokaliteter, såkaldte ”satellit-stationer”, som placeres i Brande, Skærbæk og Dianalund. De nye satellit-stationer skal fungere som ekstra lokaliteter til brug for lokalpolitiet med henblik på en styrket fysisk tilstedeværelse.

Politikredsene vil nu begynde selve etableringen af nærpolitienhederne, og det er forventningen, at de første nærpolitienheder kan åbne i år.

”Et af de bærende elementer i vores nye flerårsaftale er de nye nærpolitienheder, som flytter ressourcer fra centralt hold og ud i landet, hvor danskerne bor. Det er min forventning, at de nye nærpolitienheder kommer til at få stor betydning for den lokale tryghed og den synlige politiindsats rundt omkring i landet, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu går i gang med etableringen af dem. Med de nye nærpolitienheder vil borgerne nemmere kunne komme i kontakt med politiet. De vil oftere møde deres lokale betjente i gadebilledet. Og de vil kunne henvende sig fysisk til politiet og for eksempel foretage anmeldelser eller få råd og vejledning. Jeg ser frem til at besøge de første nærpolitienheder, der allerede forventes at stå klar i år”, siger justitsminister Nick Hækkerup.

De nye nærpolitistationer

Politikreds / Kommune / Lokalitet (by)

NJYL / Brønderslev / Brønderslev

NJYL / Vesthimmerland / Aars

ØJYL / Odder / Odder

MVJYL / Ikast-Brande / Ikast

MVJYL / Struer / Struer

SØJYL / Billund / Grindsted

SØJYL / Hedensted / Hedensted

SSJYL / Tønder/ Toftlund

SSJYL / Esbjerg / Esbjerg (Stengårdsvej)

FYN / Assens / Assens

FYN / Nyborg / Nyborg

SSJÆL / Sorø / Sorø

SSJÆL / Slagelse / Korsør (i tilknytning til Motalavej)

MVSJ / Odsherred / Asnæs

MVSJ / Greve / Hundige (i tilknytning til Askerød)

NSJÆL / Gribskov / Helsinge

NSJÆL / Fredensborg / Nivå (Nivåhøj/ Islands-højparken)

KBHV / Ishøj / Ishøj (i tilknytning til Vildtbanegård)

KBHV / Gladsaxe / Høje Gladsaxe

KBH / Tårnby / Kastrup

Yderligere lokaliteter

Politikreds / Kommune / Lokalitet (by)

MVJYL / Ikast-Brande / Brande (Satellit-station)

SSJYL / Tønder / Skærbæk (Satellit-station)

SSJYL / Esbjerg / Ribe (Udvidelse af åbningstid til 15 timer på eksisterende lokalitet)

SSJÆL / Sorø / Dianalund (Satellit-station)

Annonce