Politiet: Betjent og politihund klarede redningsaktion med bravur

Foto: Rigspolitiet

En betjent og en politihund får ros fra deres arbejdsgiver efter en redningsaktion i weekenden. Politihunden fandt – efter at have fulgt et spor 2½ kilometer – en bortgået kvinde, der var afkræftet. Hun blev fundet i et ufremkommeligt område, så betjenten måtte bære hende på sine skuldre et længere stykke, så hun kunne hentes af en ambulance.

”I politiet kender vi godt værdien af vores hundepatruljers arbejde. Hundene er trænede til at søge efter beviser på gerningssteder, pågribe gerningspersoner og finde forsvundne danskere. Når vi spørger vores hundeførere, hvad der gør størst indtryk på dem, fortæller de altid en historie om at finde et menneske i nød”, fortæller Rigspolitiet – og fortsætter:

”Netop det gjorde vores hundepatruljer fra Nordjyllands Politi i weekenden. En 56-årig kvinde havde fredag eftermiddag forladt sit hjem i Vesthimmerland i nedtrykt sindstilstand. Da hun endnu ikke var kommet hjem fredag aften, blev en stor eftersøgning sat i værk. Natten til lørdag blev hundepatruljerne sat ind, og det gav pote”.

En af hundepatruljerne fulgte et 2,5 km. spor fra kvindens hjem gennem et skovområde, hvor hundene snusede sig frem til hende i mørket. Den ene hund, Oscar, fandt hende afkræftet, men i live i skovbunden. Området var så ufremkommeligt, at ambulancen ikke kunne komme frem. Derfor bar den ene af politifolkene hende på sine skuldre et længere stykke ud til en vej.

Her blev hun placeret på en patruljebils varme motorhjelm og pakket ind i alufolie, indtil ambulancen kort efter ankom for at køre hende til hospitalet.

”Det er situationer som disse, hvor samarbejdet mellem hund og fører for alvor står sin prøve. Denne weekend bestod begge parter med bravur”, lyder det fra Rigspolitiet.

Annonce