Politifolk reddede mand ud fra brændende lejlighed

En hurtig og beslutsom indsats fra to politifolk reddede formentlig en 65-årig mands liv, efter at der mandag aften var opstået i brand i mandens lejlighed i Roskilde. Politiet var hurtig fremme, og da beboeren råbte på hjælp fra den brændende lejlighed, kravlede politifolkene ind i lejligheden via terrassen.

Alarmen til politiet og Roskilde Brandvæsen gik kl. 22.24, hvor der blev meldt om brand i en lejlighed på Kristianslund i Roskilde. Da en politipatrulje ankom til stedet, oplyste vidner, at der var en person fanget inde i den brændende lejlighed.

I første omgang kunne betjentene ikke komme ind til manden, der råbte på hjælp fra lejligheden. Det lykkedes dog kort efter politifolkene at skaffe sig adgang via terrassen, hvorfra betjentene kravlede ind i den brændende lejlighed og til sidst fik lokaliseret den 65-årige, som blev trukket ud.

Kort efter ankom brandvæsnet og fik hurtigt slukket branden. Flere beboere måtte dog evakueres og efterfølgende genhuses.

Den 65-årige mand blev kørt til Køge Sygehus til undersøgelse for røgforgiftning. Betjentene, der havde været inde i lejligheden, blev ligeledes tjekket for tegn på røgforgiftning, men begge slap uden skader på helbredet.

De første undersøgelser på stedet tyder på, at branden formentlig er opstået omkring lejlighedens komfur.

Annonce