Rigspolitiet, Dansk Industri og Vejdirektoratet vil drøfte rydning af motorveje

Som opfølgning på Dansk Industris forslag om, at rydningen af havarerede køretøjer på motorvejene eventuelt bør foregå ved hjælp af bulldozere, mødes Rigspolitiet, Dansk Industri og Vejdirektoratet snarest for at drøfte problemstillingen. Rigspolitiet understreger i den forbindelse, at der kan være politifaglige hensyn, som forlænger oprydningen.

”Vi er meget bevidste om vores ansvar for at rydde motorvejene hurtigst muligt efter et færdselsuheld. Men der kan være hensyn, som forlænger oprydningen – nogle gange mere end andre. For eksempel hvis vi skal have teknikere og efterforskere ud på stedet af hensyn til undersøgelse om strafforfølgelse, eller hvis der er gods af farlig karakter i de involverede køretøjer”, fortæller vicepolitiinspektør Ole Kristensen fra Rigspolitiet.

Forslaget fra Dansk Industri kommer som en reaktion på, at vognmænd og lastbilchauffører opgiver at køre på motorvejene på grund af bilkøerne og i stedet trækker ud på de mindre veje.

”Vi er åbne over for en dialog med Dansk Industri og Vejdirektoratet, hvor vi i fællesskab kan få klarlagt de udfordringer der måtte være, og hvordan de fremadrettet kan løses”, siger Ole Kristensen.

Mødet finder sted på Vejdirektoratets initiativ og afholdes snarest muligt.

Annonce