Årets Folkehjælper: Reddede baby på 2 måneder fra døden

Foto: Dansk Folkehjælp

Organisationen Dansk Folkehjælp har uddelt prisen ”Årets Folkehjælper” for 13. gang. Hæderen gik i år til de frivillige førstehjælpere Mads Ravn, Jesper Runge Krone og Jens Callesen fra trekantsområdet, som reddede en kun to måneder gammel baby fra døden. De tre kæmpede for babyens liv og fik ham til at trække vejret igen, inden ambulancen efter 16 minutter ankom.

En helt almindelig mandag holdt den to måneder gamle baby, Knud, pludselig op med at trække vejret. Forældrene kontaktede straks alarmcentralen, og efter blot fire minutter ankom de tre frivillige førstehjælpere fra Dansk Folkehjælp, Mads, Jesper og Jens. De tre kæmpede for Knuds liv og fik ham til at trække vejret igen, inden ambulancen ankom efter 16 minutter. I dag er Knud en sund, rask og smilende dreng – takket være indsatsen fra de tre prismodtagere.

For deres indsats modtog de i fællesskab prisen som Årets Folkehjælper 2020. Kåringen fandt sted ved Dansk Folkehjælps årsmøde.

Mads, Jesper og Jens var alle del af en udkaldsordning for frivillige førstehjælpere, som blev alarmeret af regionernes vagtcentraler, når en person i nærområdet fik hjertestop.

”Takket være Mads, Jesper og Jens og deres fuldkommen fantastiske indsats blev en potentielt dybt tragisk historie vendt til en fortælling om heltemod. Deres indsats viser vigtigheden af, at vi er lykkedes med at tænke frivillige ind i den præhospitale redningskæde”, siger Klaus Nørlem, der er Dansk Folkehjælps generalsekretær.

Annonce