Aarhus får en ny, stor ambulancestation

Når Region Midtjylland næste år hjemtager ambulancekørsel fra Falck, så får Aarhus en ny, stor ambulancestation. Stationen indrettes i det samme bygningskompleks, der nu huser Østjyllands Brandvæsens hovedsæde. Aarhus Kommune investerer 10 mio. kr. i at indrettede en station med 10 garagepladser, hvorefter regionen lejer stationen.

Ambulancestationen indrettes i lokaler på Bautavej 1, der tidligere har været værkstedsbygning for forsyningsselskabet AffaldVarme Aarhus. Her bliver der efter en ombygning plads til seks ambulancer. Desuden udvides med et nybyggeri, der skal rumme yderligere fire garager samt mandskabsfaciliteter. Denne bygning bliver på 229 m2 i stueetagen og 205 m2 på 1. sal.

Det er Aarhus Kommune, som bygger den nye station. Kommunen glæder sig over, at man får udnyttet bygninger og arealer, som det ellers ville være vanskeligt at få i spil. Samtidig kan omkostningerne ved driften af det samlede bygningsareal på Bautavej 1 fremover fordeles på flere lejere.

Nybyggeriet vil koste 7,8 mio. kr., mens ombygningen af den eksisterende bygning vil koste 1,7 mio. kr. Region Midtjylland har indgået en 10-årig lejeaftale, hvor regionen betaler 1,2 mio. kr. i husleje om året.

Annonce