Ny kontrakt: Samsø Redningskorps skal indkøbe to nye ambulancer

Efter Region Midtjyllands ambulanceudbud er det fortsat Samsø Redningskorps, som skal stå for ambulancekørslen på øen. Men beredskabet på Samsø skal som led i den nye kontrakt ændres på flere punkter. Største nyhed er, at der skal indkøbes to nye ambulancer, heraf en XL-ambulance til overvægtige patienter. Desuden skal alle ambulancer udstyres med trappetjenere. Og så skal Samsø Redningskorps fortsat kunne indsætte op til fire ambulancer på øen, hvis behovet opstår.

”Det er med stor lettelse og ikke mindst glæde, at vi i torsdags har modtaget meddelelsen fra Region Midtjylland om, at Samsø Redningskorps fortsat skal køre ambulancer på Samsø frem til 2019”, fortæller stationsleder Søren Peter Kjeldahl fra Samsø Redningskorps.

Den nye kontrakt indebærer, at Samsø fortsat skal have et døgndækkende ambulanceberedskab og et dagberedskab. Dagberedskabet skal primært anvendes til de tidskrævende overførsler til og fra Jylland. Desuden vil der fortsat være mulighed for at indsætte et 3. og 4. ambulanceberedskab i samarbejde med det øvrige beredskab på Samsø.

”Ledelsen og alle redderne på Samsø Redningskorps glæder sig til at fortsætte det gode og tætte samarbejde med Præhospitalet og AMK-vagtcentralen, så kvaliteten og sikkerheden for alle borgere på Samsø og de mange gæster, som besøger Samsø hvert år, altid kan være sikret”, siger Søren Peter Kjeldahl.

Annonce