Aftaler om hurtigtest forlænges frem til september

Arkivfoto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

Frem til begyndelsen af september skal virksomhederne Falck, Carelink og Copenhagen Medical fortsat stå for at hurtigteste den danske befolkning for coronasmitte. I øjeblikket foretages der ca. 146.000 tests om dagen, men egentlig var det meningen, at kontrakten mellem staten og de tre virksomheder skulle udløbe i begyndelsen af august. Men nu er kontrakten altså blevet forlænget.

Det er tidligere besluttet, at det danske coronapas skal udfases pr. 1. oktober 2021, og dermed ventes behovet for hurtigtests at styrtdykke. Den hurtige massevaccination har allerede givet et stort fald, men i sidste uge blev der stadig gennemført 146.000 tests om dagen i gennemsnit.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed har nu forlænget styrelsens kontrakt med Falck, Carelink og Copenhagen Medical frem til 10. september 2021. De tre virksomheder vandt i april et udbud, der også giver mulighed for forlængelse af kontrakten efter september.

Virksomhederne får som udgangspunkt kun betaling for det antal test, som foretages. Det er aftalt med virksomhederne, at den enkelte dansker ikke må have mere end 20 km. til nærmeste teststed.

Annonce