Akutlægehelikopterne er nu også blevet akkrediteret

Arkivfoto: Lasse Hyldager

Det danske lægehelikopterberedskab, som siden 2014 har været landsdækkende med tre helikoptere, er nu blevet akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel. De fem regioner, der driver helikopterne i fælleskab, er stolte over blåstemplingen, som skete i første forsøg og omfatter ordningen og operatøren Norsk Luftambulanse.

Siden 1. oktober 2014 har de tre akutlægehelikoptere med baser i Skive, Billund og Ringsted fløjet akut lægehjælp frem til alvorlige og livstruende situationer og sikret hurtig transport af borgere fra landets yderområder til specialiseret behandling – i et tæt samarbejde med regionernes øvrige præhospitale beredskaber.

De tre akutlægehelikoptere drives af de fem regioner i fællesskab og har altså for nylig fejret 1 års fødselsdag.

De eksterne eksperter fra akkrediteringsnævnet har besøgt én af helikopterbaserne, gennemgået procedurer og interviewet både medarbejdere og ledelse. Desuden har de udført såkaldt audits, hvor konkrete patientforløb vurderes.

Formanden for helikopternes styregruppe, Svend Hartling, er stolt af blåstemplingen fra Den Danske Kvalitetsmodel: ”Jeg er stolt af, at den nationale akutlægehelikopterordning og Norsk Luftambulanse er blevet fuldt akkrediteret i første forsøg. Det viser, at akutlægehelikopterne leverer høj kvalitet og er med til at skabe gode resultater for akut syge og tilskadekomne patienter på linje med det øvrige sundhedsvæsen. Helikopterordningen har kun været i drift lidt over et års tid, men medarbejderne yder tydeligvis den nødvendige indsats”, siger Svend Hartling og fortsætter:

”Vi arbejder hele tiden med at være på forkant med den faglige udvikling. Det gælder både for den sundhedsfaglige og den flyoperative kvalitet, hvor vi løbende bliver bedre til at tilrettelægge flyvninger så sikkert som muligt også om natten og i dårligt vejr”.

Akutlægehelikopterne har ca. 2.600 flyvninger om året på landsplan. Den sundhedsfaglige visitation og tekniske disponering af de tre akutlægehelikopterberedskaber varetages af de fem regionale AMK-vagtcentraler og ud fra fælles retningslinjer.

Annonce