Ambulanceredder fik ildebefindende efter skoledrab

I forbindelse med sidste uges skoledrab i Trollhättan i Sverige, som kostede tre personer livet, viste flere medier billeder af en ambulance, der var kørt ind i skolebygningen og havde fået store materielle skader. Ulykken blev set som udtryk for den almindelige panik efter angrebet, men nu er det kommet frem, at ambulancens fører fik et ildebefindende – og derfor kørte galt.

Det var en 21-årig mand fra lokalområdet, som angreb og dræbte en lærer og en elev på Kronanskolen i Trollhättan, hvorefter han selv blev dræbt af skud fra politiet.

Efter alarmen fra Kronanskolen blev alle tilgængelige ambulancer i området sendt til skolen, herunder flere ambulancer, som var på øvelse på en lokal glatførebane. En af de tilkaldte ambulancer kørte imidlertid frontalt ind i skolebygningen, hvilket medførte store materielle skader.

Ifølge politiet i Trollhättan fik ambulanceredderen et hjertestop, netop som ambulancen ankom til skolen. Det afviser ambulancetjenesten i Västra Götalandsregionen dog. Her oplyser man, at redderen blev ramt af et ikke nærmere defineret ildebefindende, men at han ikke fik hjertestop. Han blev dog straks bragt til sygehuset, hvor han har været indlagt i nogle dage og nu er udskrevet.

Annonce