Ambulanceredder nægter sig skyldig i voldtægt

I dag falder der dom i den meget omtalte sag, hvor en ambulanceredder er tiltalt for at have voldtaget en 17-årig pige i bårerummet på en ambulance, der var på vej til Slagelse Sygehus. Redderen nægter sig skyldig og har i retten forklaret, at pigen tog initiativ til samleje. Den forklaring har anklageren afvist, da pigen på det tidspunkt nærmest var bevidstløs.

Den nu 40-årige redder fra Ringsted forlod selv sit job i Falck, da sagen kom frem. Hvis han bliver fundet skyldig, risikerer han op til otte års fængsel.

Ambulancen var den 1. september 2013 blevet sendt til Sneslev Forsamlingshus, hvor den 17-årige pige deltog i en fest og var så påvirket, at hun var svær at komme i kontakt med. Alligevel mener den 40-årige redder, at de begge var enige om, at der skulle ske noget i ambulancen.

”Jeg opfatter det som om, at hun selv ville noget seksuelt. Der var en utvetydig øjenkontakt, der i min verden ikke efterladte nogen tvivl. Det er absolut ikke min opfattelse, at der er tale om voldtægt”, fortalte redderen ifølge Ekstra Bladet i retten. Forklaringen blev afvist af anklageren, der henviste til, at pigen nærmest var bevidstløs.

Mens samlejet angiveligt skulle være foregået i bårerummet, kørte den tiltalte redders kollega ambulancen, og en veninde til den 17-årige sad på passagersædet. Der er et vindue mellem bårerummet og førersædet, og derfor måtte den tiltalte redder lyve over for sin kollega:

”I første omgang var der ikke udrykning på bilen. Men jeg fortalte min makker på forsædet, at hun havde fået kramper, så udrykningen gik i gang. Det gjorde jeg for at dække over, hvad der i virkeligheden skulle foregå”, fortalte redderen ifølge Ekstra Bladet.

Redderen forklarede, at han derefter lukkede det lille vindue til førersædet og trak rullegardinet ned. Efter sexhandlingen fortalte den tiltalte til sin kollega og veninden, at ”kramperne” var ovre, og der ikke var nogen grund til bekymring.

Politiet blev tilkaldt, da den 17-årige pige på hospitalet sagde til veninden, at der var sket noget ”mærkeligt” på turen.

Annonce