BIOS har 51 ubesatte vagter i den kommende weekend

På nuværende tidspunkt mangler BIOS mandskab til 51 vagter i den kommende weekend. Tallene omfatter kun Sydvestjylland og Fyn, men ikke Sønderjylland, hvor BIOS hidtil har haft de største problemer med bemandingen. Samtidig oplyser Region Syddanmark, at der i tre tilfælde siden månedsskiftet har været så store problemer hos BIOS, at 10 ambulancer ikke har været bemandet.

Det er Fyens Stiftstidende, der er kommet i besiddelse af e-mails, som BIOS’ vagtplanlæggere har sendt til redderne i Sydvestjylland og Fyn. Heraf fremgår det, at der i de to delområder mangler reddere til 51 vagter i den kommende weekend. “Vi håber, at I endnu engang vil være behjælpelige og ringe til os, hvis I har mulighed for at hjælpe” og “vi tager mod alle henvendelser med kyshånd” står der blandt andet i e-mailen.

Hos Region Syddanmark oplyser sundhedsdirektør Per Busk, at der ikke er tale om en enestående situation. Siden driftsstarten den 1. september 2015 har BIOS således konstant leveret seks-syv færre ambulancer end krævet i kontrakten. Per Busk oplyser til Fyens Stiftstidende, at hullerne i vagtplanerne i tre tilfælde har været så store, at der har manglet omkring 10 ambulancer.

Formand for regionens præhospitaludvalg, Thyge Nielsen (V), erkender, at BIOS er ekstremt presset. ”Det er mange huller, men jeg går ud fra, at BIOS får styr på situationen, Jeg har tiltro til, at de får fat i de folk, der skal bruges, men jeg medgiver, at det ikke er særligt tryghedsskabende”, siger han.

Annonce