Egtved får nu sit eget ambulanceberedskab

Høje responstider fører nu til, at Region Syddanmark placerer et døgnambulanceberedskab i Egtved, som hidtil er blevet dækket fra ambulancestationerne i Kolding og Vejle. Der bliver dog ikke tale om et ekstra beredskab, idet stationen i Vejle tilsvarende reduceres med et døgnambulanceberedskab.

For at kompensere for, at Vejle dermed mister et døgnambulanceberedskab, flyttes et dagambulanceberedskab fra Kolding til Vejle – således at de to byer begge har bidraget til styrkelsen af beredskabet i Egtved. Den samlede merudgift bliver dermed kun på 150.000 kr. om året.

En egentlig styrkelse af beredskaber sker der derimod i Varde Kommune, hvor Region Syddanmark vil afsætte 5 mio. kr. om året til en ikke nærmere specificeret styrkelse af beredskabet i den vestlige del af kommunen, hvor responstiderne er under pres.

Yderligere 2 mio. kr. vil regionen bruge på at uddanne flere paramedicinere blandt redderne hos regionens eget ambulanceselskab, Ambulance Syd. Paramedicinerne skal uddannes i 2018 og 2019.

Annonce