Brandfolk: Det er ikke en stor sejr, men dog en sejr

Arkivfoto: Thomas Voss

“Det er sørgeligt, at danskerne skulle så meget ondt igennem, men nu må vi ikke glemme at holde fokus”. Det siger formanden for Brandfolkenes Organisation, Jesper Bronée, i en kommentar til Region Hovedstadens beslutning om at fravælge Samariten. Jesper Bronée maner til besindighed: “Der vil sikkert være mange, som nu vil løbe med hænderne over hovedet, men dette er langt fra en sejr. Samariten er taget hjem, men det er jo slet ikke dem, som har skabt en vigtig del af den kritik, som Brandfokenes Organisation har rettet mod regionens embedsmænd. Det, som vi har sat fokus på, er jo responstiden – og dermed muligheden for succes ude hos de kritisk syge borgere”.

“Uanset hvem som blev operatør, så ændrer det jo ikke ved det faktum, at blandt andet Københavns Brandvæsen i fremtiden fortsat blot skal levere ambulancer til den responstid, som regionen har sat til 10-13 minutter. Jeg er da glad for, at beslutningstagerne nu har valgt de etablerede leverandører til at varetage opgaven i fremtiden, men nu mener jeg så, det ville klæde de samme mennesker, hvis de også ville lytte til den kritik, der har været i forhold til responstiderne. Det er jo ikke operatøren, som redder liv, det er et spørgsmål om, hvornår operatøren kommer frem, og i forhold til det, mener jeg fortsat, at udspillet er under al kritik”, siger Jesper Bronée.

Formanden for Brandfolkenes Organisation peger også på, at udbuddet ikke har resulteret i øget konkurrence i ambulancetjenesten. “Jeg er glad for, at vi har set to nye operatører stille op – Responce og Samariten – men når man fjerner en af de gamle, er det næsten status-quo. Nu er den ene leverendør meldt ude og den gamle er kommet tilbage i kampen, men jeg vil fortsat mene, at politikerne også her glemmer, hvad de havde som succeskriterier, da de satte denne proces i værk, nemlig at gøre op med monopoliseringen, og det mener jeg ikke, at man har opnået”, siger Jesper Bronée.

Annonce