Dømt for manglende førstehjælp og alarmering

Arkivfoto

To medarbejdere ved et plejehjem i Aarhus Kommune er blevet dømt for grov tjenesteforsømmelse, efter at de undlod at ringe 112 og iværksætte livreddende førstehjælp. En beboer på plejehjemmet fik et stykke mad galt i halsen, men i stedet for at ringe 112 valgte de to medarbejdere at ringe til en vagtlæge, der kunne konstatere, at beboeren var død.

Det er Retten i Aarhus, som har fundet to medarbejdere på et plejehjem skyldige i tjenesteforsømmelse og idømt dem dagbøder på i alt 5.000 kr. hver.

Dommen handler om en tragisk episode for fire år siden, hvor en beboer på plejehjemmet fik et stykke mad galt i halsen. Men i stedet for at ringe 112 og iværksætte livreddende førstehjælp, valgte den medarbejder, der var tilstede, første at tilkalde en kollega. Derefter blev beboeren bragt til et værelse, og først dér iværksatte man førstehjælp. De to medarbejdere valgte derefter at ringe til en vagtlæge, som tog til plejehjemmet, men blot kunne konstatere, at beboeren var død.

Medarbejderne skulle have ringet 112 med det samme, ligesom de straks skulle have iværksat livreddende førstehjælp, konkluderede retten.

Annonce