Fortsat hurtige ambulancer i Syddanmark

Ambulancerne i Region Syddanmark er stadig fremme væsentligt hurtigere end krævet. I Sønderjylland var responstiden i 2. kvartal således næsten 1½ minut bedre end de 9,8 minutter, som er kravet i kontrakten mellem Region Syddanmark og Falck, men også på Fyn, i Sydvestjylland og i Trekantsområdet er responstiderne faldet i forhold til 1. kvartal. Med en gennemsnitlig responstid på 6,13 minutter har Odense regionens hurtigste ambulancer – tæt fulgt af Fredericia og Esbjerg.

Region Syddanmark er opdelt i fire ambulanceområder. I område Fyn var den gennemsnitlige responstid i 2. kvartal på 7,3 minutter mod et krav om maksimalt 7,9 minutter. I Sydvestjylland blev kravet om en maksimal responstid på 8,6 minutter også overgået med en realiseret responstid på 7,97 minutter. Endnu bedre gik det i Sønderjylland, hvor ambulancerne var fremme efter 8,4 minutter – væsentligt bedre end kravet på 9,8 minutter. I det sidste område, Trekantsområdet, var gennemsnittet på 7,33 minutter, mens kravet er på 7,9 minutter.

Odense Kommune havde flest ambulanceudrykninger i 1. kvartal, nemlig 1.622, men samtidig havde kommunen de bedste responstider i Region Syddanmark: I gennemsnit var ambulancerne fremme efter 6,13 minutter, og kun 6 af de 1.622 udrykninger havde en responstid på over 15 minutter. I Fredericia var gennemsnittet 6,27 minutter, mens esbjergenserne fik ambulancehjælp efter 6,33 minutter.

I den anden ende af statistikken finder man Varde Kommune, som havde en gennemsnitlig responstid på 10,6 minutter. Samtidig var mere end hver femte udrykning over 15 minutter om at nå frem. På Langeland var gennemsnittet 10,47 minutter, og her tog 28 % af udrykningerne over 15 minutter.

Annonce