Falck vil slukke brande og køre ambulancer i Kazakhstan

Falck fortsætter sin internationale ekspansion og går nu ind i den tidligere sovjetiske delstat Kazakhstan. Her skal Falck i første omgang drive fire lægeklinikker, der også råder over ambulancer. Men på lidt længere sigt ser Falck også muligheder i landet inden for industriel brandslukning, sikkerhedstræning og generel ambulancedrift.

Falck har købt aktiemajoriteten i Open Clinics, der siden starten i 2009 har etableret fire lægeklinikker i Kazakhstan, heriblandt i landets to største byer, Almaty og Astana. Klinikkernes i alt 230 medarbejdere leverer en række basale praktiserende lægeydelser, vaccinationer, helbredsundersøgelser, fysioterapi og tandlægeydelser. Klinikkerne har også fire ambulancer, der bruges både i akuttilfælde og til hjemmebesøg.

Open Clinics er stiftet af et af landets førende forsikringsselskaber NSK, og samarbejdet med NSK fortsætter efter Falcks overtagelse. Samarbejdet betyder blandt andet, at NSK kan tilbyde Open Clinics’ services til sine kunder, eksempelvis en række store internationale virksomheder, der arbejder i Kazakhstan og gerne vil sikre medarbejderne den bedst mulige sundhedsfaglige behandling.

”Kazakhstan er en af de mest stabile og hastigst voksende økonomier i Centralasien. Open Clinics skal vokse, både i forhold til den geografiske dækning i landet, og i forhold til de ydelser, Falck kan tilbyde kunderne”, siger Anders Delcomyn Larsen, der er Executive Vice President for Falck Europa & Asien.

Annonce