Falck køber rettigheder til drone, som kan fremføre ambulanceredder

Falck har indgået en aftale, som sikrer redningskoncernen forkøbsret til californiske Jump Aeros’ Pulse-drone. Dronen giver mulighed for at transportere kritisk medicin og sundhedsfagligt personale ud til patienter i yderområder. Baggrunden er, at Falck vurderer, at bemandede droner (eVTOL) rummer et stort potentiale.

Men en ny aftale har Falck sikret sig rettighederne til Jump Aeros’ første kommercielle levering af JA1 Pulse, der er små enkeltmandsfly, som er specialdesignede til at bringe en ambulanceredder hurtigt frem ved f.eks. hjertestop, hvor minutter kan være afgørende.

“Vi er spændte på samarbejdet med Jump Aero, der baner vejen for brug af den avancerede flyteknologi, der gør os i stand til at få hjælpen ud hurtigere i akutsituationer. Vi har i en årrække arbejdet med udbredelsen af sundhedsdroner, og med dette samarbejde tager vi skridtet videre imod at kunne rykke ud med ambulancereddere til tilskadekomne med kritisk medicin og førstehjælp ved at flyve. Bemandede dronefly vil øge vores evne til at levere livreddende interventioner, mens det også er en mere bæredygtig transportmåde, der reducerer vores samlede CO2-aftryk”, siger Jakob Riis, der er adm. direktør i Falck.

JA1 Pulse er designet til at hjælpe ambulancereddere med at ankomme hurtigst muligt til nødsituationer i yderområder med kritisk livreddende udstyr. JA1 Pulse vil have en hastighed på 250 knob (godt 450 km/t).

Annonce