Falck overtager ambulancekørslen i San Diego

Fra slutningen af i år overtager Falck ambulancekørslen i den amerikanske storby San Diego. Efter lang tids offentlig debat blev sagen tirsdag behandlet af byrådet, og efter at over 200 tilhørere havde givet deres mening til kende på byrådsmødet, blev Falck-modellen vedtaget af et enigt byråd. Falck forventer, at kontrakten giver en årlig omsætning på 75 mio. dollars (469 mio. kr.).

De seneste 23 år er det Falcks konkurrent, AMR, som har stået for ambulancekørslen i San Diego. Men udsigten til at Falck vil øge antallet af daglige driftstimer i ambulancetjenesten fra 840 til 1.088 samt vil udskifte alle byens 65 ambulancer, fik de ni medlemmer af byrådet til at stemme for at skifte til Falck. Byrådsmedlemmerne lagde også vægt på, at byens brandchef entydigt har anbefalet Falck-løsningen.

Den særlige amerikanske betalingsmodel for ambulancekørsel indebærer, at det er Falck, som skal betale San Diego for kontrakten. Prisen er 9 mio. dollars om året, hvilket faktisk er mindre end de 10,6 mio. dollars, som AMR betaler i dag. Ambulanceoperatørens indtægter kommer fra regninger til de enkelte patienter og deres forsikringsselskaber, hvor Falck forventer en årlig omsætning på 75 mio. dollars.

San Diegos nye kontrakt med Falck indebærer en implementeringsperiode på seks måneder. Her vil AMR være forpligtet til at samarbejde med Falck om transitionen.

Annonce