Falck trækker regning på 15.000 kr. tilbage

Enken efter en mand, der tidligere på året døde af en aggressiv betændelsessygdom, skal alligevel ikke betale Falck 15.000 kr. for transporten af den alvorligt syge mand fra lufthavnen i Kastrup til universitetshospitalet i Odense. I første omgang havde Falck ellers sendt en regning for transporten, men ifølge Falck skyldtes det en fejl – regningen skulle i stedet have været sendt til hospitalet.

Poul Tage Rasmussen blev i januar ramt af en aggressiv betændelsessygdom under en ferie på Kap Verde, skriver Fyens Stiftstidende. Han blev bragt hjem til Danmark, hvor hans kone, Bianca Rasmussen, efter råd fra familiens forsikringsselskab ringede til Odense Universitetshospital for at bestille transport af Poul Tage Rasmussen til hospitalet i Odense.

Odense Universitetshospital sørgede da også for at bestille en sygetransport, men den blev ved en fejl afsendt fra Fyn og ikke fra København. Og det resulterede dels i lang ventetid for patienten, dels i en regning på 15.000 kr. fra Falck.

”Min mand sidder i lufthavnen i Kastrup og er dødssyg. Jeg vil jo bare have ham på sygehuset. At han så ikke kan komme det, uden at vi får en kæmpe regning for det, ja det kan ikke være rigtigt. Det kan simpelthen ikke være rigtigt”, siger Bianca Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Og hos Falck erkender man da også, at det ikke kan være rigtigt. ”Det er en klar fejl fra vores side af, og det beklager vi”, siger ambulancechef Niels Thorup fra Falcks Region Syd. Han slår fast, at regningen i stedet skulle have været sendt til Odense Universitetshospital, som bestilte sygetransporten.

Annonce