Fejø har nu også fået 112-akuthjælpere

Arkivfoto

“Jeg er sikker på, at I med jeres tilstedeværelse på et ulykkessted er i stand til, at skabe det nødvendige overblik og ikke mindst skabe den ro og tryghed der er behov for i akut opståede situationer. Jeg ved hvad det betyder for en syg eller tilskadekommen, men også de pårørende, at der skabes ro og tryghed på ulykkesstedet”. Det sagde Ole Marqweis fra Region Sjællands præhospitale udvalg, da han lørdag overrakte diplomer og uniformsjakker til syv Fejø-borgere, der nu er 112-akuthjælpere efter en 24 lektioners lang uddannelse i avanceret førstehjælp med blandt brug af hjertestarter og livreddende medicin.

“Der er helt klart tale om en uddannelse der vil komme jeres medmennesker og lokalsamfundet til gode. For det er desværre helt sikkert, at der i fremtiden vil opstå situationer, hvor jeres hjælp kan være afgørende betydning”, sagde Ole Marqweis ved overrækkelsen, der foregik ved øens ældrecenter, hvor det nye 112-akuthjælperskab, som de syv har nøgler til, står.

Ifølge Region Sjællands præhospitale plan etableres ordningen med 112-akuthjælpere på regionens otte ikke-landfaste øer. De første er etableret på Agersø, Femø, Omø og Sejerø – også altså nu på Fejø. De sidste tre bliver Nekselø, Orø og Askø.

Annonce