Roskilde Brandvæsen mister ambulancerne til Falck

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Region Sjællands udbud af ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner har budt på en reel overraskelse: Roskilde Brandvæsen, der ellers tegnede til at blive en sikker vinder af udbuddet, har tabt til Falck, som fra 1. februar 2014 og to år frem skal varetage ambulancekørslen i de to kommuner. Roskilde Brandvæsen fortsætter i Greve, Solrød og Køge, hvor opgaven først senere skal i udbud. Region Sjælland sparer 6 mio. kr. ved at skifte til Falck.

Udbuddet har vist. Falcks pris ligger meget lavere end Roskilde Brandvæsens, oplyser beredskabschef Carsten Iversen: ”Vores tilbud lå på 28 mio. kr., og selv om vores pris er under den pris, som vi kører for i dag, kan vi se, at Falck med et bud, der ligger næsten 6 mio. under vores, har leveret en pris, som vi slet ikke kan matche med den overenskomst, som gælder for offentligt ansatte ambulancefolk i regioner og kommuner”.

Konsekvensen for Roskilde Brandvæsen er, at 46 reddere fra den 1. februar 2014 skal se sig om efter et nyt job. Derefter vil det totale antal medarbejdere i Roskilde Brandvæsen være 220.

I forbindelse med regionsrådets beslutning konstaterer Carsten Iversen, at den konkurrence, som Roskilde Brandvæsen har været med til at skabe på markedet, fungerer i bedste velgående: ”Som et af de få alternativer til Falck har vi været med at skabe den konkurrencesituation, som har været efterlyst fra politisk hold, og som nu giver Region Sjælland den suverænt laveste pris, der nogensinde er set på ambulancemarkedet”.

”Når der er konkurrence, kan man vinde og tabe. Vi har prøvet det før, tidligere havde vi madtransporten i Roskilde Kommune, den tabte vi, sidst vandt vi bustransporten, og nu mister vi en del af kontrakten på ambulancetjenesten. Det er et vilkår vi kender og har stor respekt for, det er sådan det offentlige får noget for pengene”, siger Carsten Iversen, som understreger, at Roskilde Brandvæsen er klar til at tage kampen op, når ambulancekørslen i hele regionen igen kommer i udbud med virkning fra 1. februar 2016:

”Falck har kun fået Roskilde og Lejre til låns, og jeg kan garantere, at vi vil gøre, hvad vi kan, for at vi igen fra 2016 kører ambulancer i Roskilde og Lejre. Når vi bliver målt på kvalitet og leveringssikkerhed, får vi meget høj karakter. Her og nu er vi faldet på en lavere pris fra en konkurrent, der har budt ind med en pris der, efter min mening er så lav, at den kun kan holde i en meget begrænset periode, som dette er”.

Annonce