Flere paramedicinerambulancer på Lolland-Falster

To ambulancer på Lolland-Falster er netop blevet opgraderet til paramedicinerambulancer, og dermed er Lolland-Falster det område i Danmark, hvor der er flest paramedicinere pr. indbygger. Med de to opgraderede ambulancer er seks ud af de syv døgnambulancer på Lolland og Falster nu bemandet med paramedicinere.

“Jeg er stolt af at kunne sige, at vi har skabt den bedste paramedicinerdækning i hele Danmark. I vores region bor borgerne meget spredt, og det stiller ekstra store krav til vores fintmaskede net af ambulancer og akutbiler”, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

I Region Sjælland suppleres ambulancerne af både akutbiler, nødbehandlere og akutlægehelikopteren i Ringsted, som siden 1. januar 2014 også har fløjet med patienter i de mørke timer. Samtidig har de fleste af regionens mindre øer et fast korps af frivillige 112-akuthjælpere, der kan yde livreddende førstehjælp til borgere, der blive syge eller kommer til skade.

“Vi ved, at en hurtig indsats kan betyde forskellen på liv og død eller give patienten bedre chance for at komme sig. Og med den seneste opgradering af beredskabet på Lolland-Falster og vores generelt meget gode responstider, er vi ikke blot i stand til at yde den rigtige hjælp til borgerne, men også til at kunne håndtere større ulykker på alle tider af døgnet”, siger præhospital direktør Benny Jørgensen. 

Den gennemsnitlige responstid for hele Region Sjælland er 7 minutter og 26 sekunder.

Annonce