Forsvarets sneberedskab er klar til at hjælpe ambulancerne

Arkivfoto: Søren Hvam

Pansrede mandskabsvogne, lastbiler og hjemmeværnsfolk har siden mandag eftermiddag været parate til at hjælpe den civile ambulancetjeneste under snestormen. Alene på Sjælland og Lolland-Falster er 12 pansrede mandskabsvogne (PMV’er) og 12 lastbiler kørt i beredskab. De bemandes af i alt 50 hjemmeværnsfolk, mens andre godt 100 hjemmeværnsfolk fra Totalforsvarsregion Sjælland står klar til at afløse deres kollegaer.

PMV’erne fra Antvorskov Kaserne er blandt andet kørt til Nykøbing Falster, Holbæk, Næstved og Skalstrup. Yderligere fire PMV’er står klar i Slagelse og på Livgardens kaserne i Høvelte. De 12 lastbiler er i beredskab hos de lokale hjemmeværnsdistrikter, fortæller informationschef Hans Arne Niclasen fra Hjemmeværnet.

Ifølge DMI vil snestormen ramme hårdest i Østersøregionen, Fyn og Sjælland.  Jylland går dog næppe ram forbi, og allerede mandag morgen var PMV’er og lastbiler på vej fra Skive til Falck-stationerne i Grenå, Randers og Odder, fortæller operationsofficer Anders Petersen fra Totalforsvarsregion Midt- og Nordjylland.

På Fyn er to PMV’er i beredskab i Odense og Svendborg, mens lastbiler er bemandede og i beredskab i Rudkøbing, Glamsbjerg, Ringe, Nyborg, Otterup og Ærøskøbing, oplyser operationsofficer Gert Knudsen.

Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland har endvidere kørt to PMV’er fra kasernen i Haderslev til Sønderborg og Åbenrå.

De første frivillige soldater fra Hjemmeværnet rykkede ud søndag aften, og hvis vejret arter sig som meteorologerne advarer om, kommer de tidligst hjem onsdag.

Annonce