Grenaa Sundhedshus bliver ny ambulancebase

Fra 1. december 2021 hjemtager Region Midtjylland ambulancekørslen i Grenaa, og derfor skal der etableres en ny ambulancebase. Valget stod mellem en placering på byens Falck-station, brandstation eller sundhedshus. Og valget ser ud til at falde på sundhedshuset, hvor den årlige husleje vil være lavest.

Den nye ambulancebase i Grenaa skal rumme to ambulanceberedskaber og en akutlægebil, der fremover ønskes samlet på én lokation. Dermed kan den daglige kontakt mellem læger, lægeassistenter, paramedicinere og ambulancebehandlere forbedre det faglige fællesskab mellem personalegrupperne, der arbejder sammen på skadestederne.

Region Midtjylland har kigget på mulighederne for at etablere faciliteter på regionens eget sundhedshus i Grenaa eller leje sig ind på enten Falck-stationen eller brandstationen i byen.

På brandstationen ville huslejen ende på 320.000 kr. om året. Muligheden er dog faldet bort, fordi Norddjurs Kommune og Beredskab & Sikkerhed skal i gang med at renovere brandstationen, hvorefter der ikke vil være plads til regionens ambulancer.

Stort lejemål hos Falck

På Falck-stationen ville den årlige husleje være 622.000 kr., hvilket især skyldes, at lejemålet er over dobbelt så stort som det egentlige behov. Dermed var det ikke en reel konkurrent til Grenaa Sundhedshus, hvor regionen ved at investere 5,4 mio. kr. i en ombygning kan bo for en årlig udgift – inkl. afskrivning på ombygningen – på 308.000 kr. Dermed vil basen blive billigere end budgettet på 406.000 kr.

Grenaa Sundhedshus kommer dermed til at rumme faciliteter på ca. 420 m2 til akutlægebilen og de to ambulancer. Indretningen af ambulancebasen kræver, at der indrettes vagtværelser, omklædningsrum, toiletter og depot på i alt 165 m2, og at der bygges en garage på 80 m2.

Basen forventes at være klar til brug 1. november 2022. Der vil derfor være behov for en midlertidig lejeaftale med Falck i de første 11 måneder efter hjemtagningen.

Annonce