Brandvæsen

Investerer 10 mio. kr. i renovering af brandstationen i Grenaa

Den nuværende brandstation i Grenaa er ikke tidssvarende. Derfor har kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune afsat 10 mio. kr. over de næste to år til renovering og ombygning af Grenaa brandstation. Kommunen understreger, at tidssvarende bygningsforhold er et helt centralt element for at fastholde, tiltrække og motivere deltidsbrandfolk og frivillige.

Præhospital

Grenaa Sundhedshus bliver ny ambulancebase

Fra 1. december 2021 hjemtager Region Midtjylland ambulancekørslen i Grenaa, og derfor skal der etableres en ny ambulancebase. Valget stod mellem en placering på byens Falck-station, brandstation eller sundhedshus. Og valget ser ud til at falde på sundhedshuset, hvor den årlige husleje vil være lavest.

Brandvæsen

Boligselskabs servicefolk flytter ind på brandstation

Det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed og Boligselskabet B45 i Grenaa har indledt et utraditionelt samarbejde, hvor boligselskabets servicefolk flytter ind på brandstationen i Grenaa. Her får de egne lokaler, men de kommer også til at dele for eksempel værksteder med brandfolkene. Og håbet er, at nogle af servicefolkene får lyst til at blive deltidsbrandfolk.

Brandvæsen

Brandfolk måtte alarmeres pr. telefon ved storbrand

En større brand i Grenaa i går nat, der gjorde 10 personer hjemløse, fik god tid til at brede sig. Til trods for, at brandstationen kun ligger ét minuts kørsel fra brandstedet, så gik der op mod en halv time, inden brandvæsnet var fremme. “Sådan som jeg husker det, gik der 30 minutter, inden brandvæsenet var fremme”, siger en af beboerne, Jesper Bertram. Årsagen til den lange udrykningstid var brandvæsnets radiosendere, som uheldigvis var i stykker.

Google Streetview
Præhospital

Lang ventetid på ambulancer ved dødsulykke

Der gik 13 minutter inden den første af i alt seks ambulancer var fremme ved en alvorlig trafikulykke i nærheden af Grenå, hvor tre unge mænd mistede livet. De lokale ambulancer og lægebiler var optagede af andre opgaver. En af dem, der ydede førstehjælp til de hårdt kvæstede unge mænd, kritiserer nu Århus Amt for at svigte beredskabet.