Samariten annoncerer nu åbent efter investorer

“Hvis du har 258 mio. kr., så har vi et godt tilbud til dig”. Nej, helt så direkte er budskabet fra Samariten ikke, men efter dagens afsløring af, at selskabet desperat mangler kapital, så går Samariten nu åbent ud og søger efter investorer. Samariten skal angiveligt i alt rejse 258 mio. kr., og derefter skal 56 mio. kr. bruges til bankgarantier til regionerne – og den første bankgaranti skal være på plads om kun godt to uger, ellers mister Samariten kontrakten. Og Samaritten sætter nu tilsyneladende selv spørgsmålstegn ved, om selskabets ekspansion bliver til noget.

Siden Samariten for 2½ måned siden vandt ambulanceudbuddet i Region Sjælland, har selskabet stort set været tavst, og det har vakt undren – ikke mindst hos 3F, der ikke har hørt fra Samariten i fem uger, selv om en overenskomst med 3F er helt afgørende for Samaritens mulighed for at etablere sig i Danmark. Men nu viser det sig, at årsagen til tavsheden tilsyneladende er, at Samariten endnu ikke har sin finansiering på plads og dermed slet ikke har mulighed for at påbegynde etableringen af en danske organisation.

Efter dagens afsløring har Samariten imidlertid valgt en højest usædvanlig fremgangsmåde. Selskabet annoncerer nemlig nu direkte efter investorer på sin hjemmeside, og selskabet beskriver selv sin situation således: “Samariten befinder sig i en meget intensiv og spændende udviklingsfase. Selskabet vil etablerer sig som en vigtig aktør på det danske marked under 2009 med en bemanding på ca. 600 medarbejdere”. Samtidig har Samariten imidlertid valgt en meget interessant overskrift, hvor spørgsmålstegnet giver overskriften et præg af at være hudløst ærlig: “Samariten ekspanderer?”.

Ifølge hjemmesiden arbejder Samaritens ejere sammen med firmaet Corporate Development International (CDI) på at vurdere forskellige alternativer, og der er angiveligt drøftelser med både industrielle og finansielle investorer. Samtidig opgiver Samariten imidlertid kontaktoplysninger på hele tre medarbejdere hos CDI, som kan kontaktes for yderligere oplysninger.

Annonce