Mols får endnu et 112-førstehjælperkorps

Et korps af uddannede frivillige førstehjælpere skal skabe øget tryghed i Knebel-området på Mols, hvor den mangeårige udrykningslæge sagde op og stoppede ved udgangen af 2016. Region Midtjylland driver allerede to korps af 112-førstehjælpere på Mols, nemlig i Tved og på Helgenæs. Gode erfaringer derfra har banet vejen for det kommende korps til Knebel-området.

”Vi øger trygheden efter et klart ønske fra borgere og kommune. Vi har allerede gode erfaringer med 112-førstehjælpere på Mols og håber, at vi hurtigt kan rekruttere frivillige, så vi kan komme i gang efter sommerferien”, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Bent Hansen og Syddjurs Kommunes borgmester, Claus Wistoft, holdt forleden møde om utrygheden på Mols. På mødet aftalte de, at regionen opretter det nye 112-førstehjælperkorps, og at kommunen vil hjælpe med at rekruttere frivillige til opgaven.

Korpset ventes at kunne være i gang efter sommerferien 2017. Det vil koste ca. 50.000 kr. at oprette og ca. 40.000 kr. om året at drive.

De frivillige førstehjælpere udvælges, uddannes og efteruddannes af Region Midtjylland.

Annonce