Så fik Orø også sine 112-akuthjælpere

Arkivfoto

Torben Haack, der er næstformand i Region Sjællands præhospitale udvalg, overrakte lørdag uddannelsesbeviser og uniformsjakker til syv borgere på Orø, der nu er 112-akuthjælpere efter en uddannelse på 24 lektioners, hvor der er blevet undervist i avanceret førstehjælp med blandt brug af hjertestarter.

Blandt de syv nye 112-akuthjælpere er en mor og datter, Jette og Line Porting, som fremover skal være hurtigt fremme hos patienterne, så de dels vil kunne være med til at skabe den ro og tryghed, der er behov for i akut opståede situationer, samt indlede behandlingen af patienten, indtil en ambulance er fremme.

Overrækkelsen fandt sted ved Orø Kro, hvor øens 112-akuthjælperskab, som de syv har nøgler til, er placeret. Desuden er kroens kokkeelev, Kasper Kallerup, også er en af de nye 112-akuthjælpere.

Ifølge Region Sjællands præhospitale plan etableres ordningen med 112-akuthjælpere på regionens otte ikke-landfaste øer. De første er etableret på Agersø, Femø, Omø, Sejerø og Fejø. Lørdag kom turen til Orø, og de sidste to bliver Nekselø og Askø.

Annonce