Ny akutbil placeres i Christiansfeld

Arkivfoto

Egentlig havde Region Syddanmark selv afsat penge til en ny akutbil i Haderslev-området. Men regionen har været så heldig, at den statslige akutpulje overtager regningen – og nu ligger det fast, at akutbilen placeres i Christiansfeld. Den skal dog trille til Haderslev, hvis begge de lokale ambulancer dér er optagede.

I Region Syddanmarks budget for 2023 blev det afsat penge til en styrkelse af det præhospitale beredskab, herunder etablering af en akutbil ved Haderslev. Akutbilen blev imidlertid i december 2022 medtaget i den statslige akutpulje, så Region Syddanmark sparer nu de afsatte penge.

Der blev oprindeligt ikke angivet en præcis placering for den nye akutbil, og to forskellige placeringer har været i spil: Christiansfeld eller Hammelev.

Størst effekt ved placering i Christiansfeld

Regionen vurderer, at hovedfordelene ved en placering i Christiansfeld vil være, at det er en central placering i et stort område mellem Haderslev, Rødding, Vejen og Kolding, som er uden præhospitale beredskaber i dag. Dermed vil denne placering give størst potentiale for udnyttelse af akutbilen, og responstiden vil samlet set blive nedbragt mere end ved en placering i Hammelev.

Hovedfordelene ved en placering i Hammelev vil være, at akutbilen vil komme hurtigere frem til Haderslev og syd for Haderslev Fjord end ved en placering i Christiansfeld, og at placering i Hammelev i højere grad end en placering i Christiansfeld vil nedbringe responstiden i postnummer 6100 Haderslev.

Valget er nu faldet på Christiansfeld. Dog med den modifikation, at akutbilen skal flyttes til Haderslev, når begge ambulancer i Haderslev er optagede. Desuden ønsker regionspolitikerne at få en opgørelse over kørselsmønsteret efter det første års drift.

Akutbilen vil i øvrigt blive en elbil.

Annonce