Ny sygetransportoperatør vil ikke overtage medarbejdere

Søndag overtager Odense Taxa kørslen med siddende patienter til de fynske sygehuse fra Vognmændenes Bus Trafik A/S (VBT). Opgaven har været i udbud, og regionsrådet i Region Syddanmark har godkendt kontrakten med Odense Taxa. Odense Taxa vil imidlertid ikke overtage alle de chauffører, som er omfattet af udbuddet. Som et led i udbuddet skal den virksomhed, som overtager opgaven, ellers samtidig overtage de medarbejdere, som har været beskæftiget med opgaven.

På et møde fredag den 30. marts har Odense Taxas ledelse overfor Region Syddanmark fastholdt, at selskabet ikke vil overtage 18 af de 40 chauffører, som efter udbudsmaterialet konkret har været med til at løse opgaven hos VBT. Regionen fastholder på sin side, at Odense Taxa efter kontrakten er forpligtet til at overtage også disse chauffører.

Stridens kerne er, at de 18 chauffører har haft deres ansættelse hos forskellige vognmandsselskaber, som er knyttet til VBT. Region Syddanmark finder det meget uheldigt, at en sådan uenighed mellem parterne i en udbudsforretning skal have konsekvenser i forhold til de ansatte. Regionen har dog ikke mulighed for direkte at gå ind i Odense Taxas ansættelsesforhold med de enkelte chauffører, og sagen må derfor nu fortsætte i det fagretlige regi.

“Det er meget beklageligt, at der i en så stor udbudsforretning i sidste øjeblik skal blive uenighed mellem parterne i kontrakten. Vi har prøvet at løse op for sagen, men må konstatere at det ikke kan lade sig gøre. Det er vigtigt for mig, at uenigheden ikke får betydning for patientkørslen på Fyn. Vi har fuld tillid til, at Odense Taxa løser opgaven fra på mandag”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Annonce