Ny finanslovsaftale: Tættere på fælles helikoptertjeneste

Arkivfoto: VFK

Fredag eftermiddag blev der indgået en politisk aftale om finansloven for 2019, og med aftalen rykker man tættere på etableringen af en fælles helikoptertjeneste for Forsvarets redningshelikoptere og regionernes akutlægehelikoptere. Det er således besluttet, at et styrket samarbejde mellem helikoptertjenesterne bliver en del af regeringens kommende sundhedsreform.

Regeringen og Dansk Folkeparti indgik tidligere på året en aftale om placering af den fjerde akutlægehelikopter ved Saltum i den nordlige del af Jammerbugt Kommune. Helikopteren går i drift den 1. januar 2019 fra en midlertidig placering i Aalborg Lufthavn, og den vil kunne flyve fra basen i Saltum området, så snart den er anlagt.

Som led i finansloven har regeringen og Dansk Folkeparti bekræftet, at de er enige om at styrke det nuværende samarbejde mellem helikopterne i Forsvarets eftersøgnings- og redningstjeneste (SAR) og regionernes akutlægehelikopterne.

Det fremgår af finanslovsaftalen, at den mere præcise udstrækning af det aftalte samarbejde skal drøftes i forbindelse med regeringens kommende udspil til en sundhedsreform.

Annonce