Provins-ambulancer til København

De seneste måneder har Falck hver dag sendt ambulancer fra resten af Sjælland til København, for at de kan indgå i beredskabet i Københavns Amt. Årsagen er, at Falck mangler ambulancefolk i København, og derfor har Falcks Region Øst haft svært ved at mønstre tilstrækkeligt mange ambulancer. Resultatet har været, at responstiderne er steget, og at Falck derfor har haft udsigt til en million-bod fra Københavns Amt.

Gennem længere tid har ambulancefolk fra København søgt til Falcks stationer i provinsen. Mange af dem har den seneste tid fået nej til en forflyttelse på grund af mangelen på ambulancefolk i København, men det har fået nogle til at søge over til Falcks konkurrenter. Det har forværret problemet, så Falck har haft vanskeligt ved at overholde responstiderne for akutte kørsler og servicemålene for de liggende sygetransporter. Og hvis responstiden ligger over det aftalte, skal Falck betale en bod til Københavns Amt.

Det er de større Falck-stationer i Frederiksborg, Roskilde og Vestsjællands amter, som i øjeblikket leverer ambulancer til København på hverdage.

Annonce