Reddere: Vi slår ikke patienter ihjel

Der er intet, der tyder på, at paramedicinerne har begået fejl i de 17 cases, som en gruppe læger i går brugte som argument for at genindføre lægebemandede akutbil i Region Sjælland. Det mener Reddernes Udviklingssekretariat i 3F, der understreger, at der i de lægelige tilbagemeldinger i ambulancejournalerne ikke er påpeget fejl.

Lægerne mener, at de 17 cases viser, at der er behov for læger på skadestederne i Region Sjælland, og både 3F og Reddernes Udviklingssekretariat anerkender da også, at der er et behov for at få vurderet, om de 17 patienter kunne have fået en bedre behandling.

Men ifølge Reddernes Udviklingssekretariat er der ikke noget, som tyder på, at paramedicinere har begået fejl i nogen af de 17 tilfælde. De lægelige tilbagemeldinger i de ambulancejournaler, som udfyldes ved hver enkelt patientsituation, påpeger nemlig ikke nogen fejl.

Redderne og deres fagforening undrer sig også over, at Lægeforeningen vælger at tage debatten i pressen – og at det sker med anonyme kilder. ”Det kan undre os, at Lægeforeningen går så voldsomt ud i pressen, i stedet for at tage fat i den enkelte paramediciner, hvis man oplever, at der er givet en mangelfuld behandling”, siger Palle Thirstrup, der er forhandlingssekretær i 3F’s transportgruppe.

3F og Reddernes Udviklingssekretariat beklager, at Lægeforeningen med udtalelserne skaber utryghed i befolkningen. Men redderne vil gerne fremadrettet samarbejde med Lægeforeningen: ”3F og Reddernes Udviklingssekretariat vil meget gerne medvirke til, at vi får afdækket, hvilket kompetenceniveau, der giver det bedste udbytte for patienten. Og vi vil gerne samarbejde med Lægeforeningen om det”, siger Palle Thirstrup.

Annonce