Reddere vil dokumentere misbrug af ambulancer

Arkivfoto: WPCOM/HEB

Sender Region Hovedstadens AMK-vagtcentral og 1813-akuttelefon ambulancer afsted på ture, som slet ikke er relevante? Det mener mange reddere, og derfor vil Reddernes Faglige Klub København i den kommende måned indsamle reddernes historier om konkrete ture, hvor ambulancerne er blevet misbrugt eller hvor redderne har modtaget meget overdrevne meldinger fra vagtcentralen.

Ifølge Reddernes Faglige Klub København og Chaufførenes Fagforening har de to organisationer igennem længere tid modtaget et stigende antal tilbagemeldinger fra redderne omkring ikke-relevante ambulanceture.

”Det synes at være en generel opfattelse, at en stor del af disse ture bliver genereret af akuttelefonen 1813. Vi er af den opfattelse, at i en opstartsperiode kan man se en aktivitetsstigning, men at omfanget ikke er faldende, bekymrer os”, skriver formanden for Reddernes Faglige Klub København, fællestillidsmand Henrik Andersen, til sine medlemmer.

Vil levere dokumentation til politikere

Henrik Andersen fortæller, at organisationerne i den kommende periode vil indsamle data om de overflødige ambulanceture.

”Vi har tidligere fremlagt dokumentation for politikerne for dette åbenbare misbrug af ambulancer, men har igen behov for jeres hjælp til at dokumentere, at misbruget fortsætter. Det er bekymrende, at patienter, som ønsker at blive tilset af lægevagten, stadig bliver kørt i ambulancer til hospitalet, og der bliver afsendt ambulancer til meldinger som ikke fagligt kan begrundes. Endvidere hører vi om et stort antal meget overdrevne meldinger. Det er uacceptabelt at der sendes unødige udrykningskørsler”, skriver Henrik Andersen.

Reddernes Faglige Klub København beder ambulanceredderne om at notere data vedrørende ikke-relevante ambulanceture genereret af 1813. ”Vi vil gerne have tidspunkt, melding, kørselsform, en kort beskrivelse af jeres observationer samt en vurdering af, hvorledes turen burde have været afviklet (evt. P-vogn, lægevagtsbesøg, ST-bil eller andet)”, oplyser klubben.

Annonce