Redningshelikopter jagtede drenge efter angreb med laserpen

Arkivfoto: VFK

Lørdag aften var en redningshelikopter på vej til Rigshospitalet med en alvorligt syg patient, da der over Gerlev ved Skibby var nogen, som forsøgte at blænde piloten med en laserpen. I første omgang fortsatte helikopteren til Rigshospitalet, men da patienten var afleveret, vendte helikopteren tilbage til det præcise koordinat, hvor den befandt sig, da piloten blev forsøgt blændet. Derefter blev politiet dirigeret til stedet ved hjælp af helikopterens projektør, og det førte politiet til fem lokale drenge.

Ifølge Nordsjællands Politi indløb anmeldelsen fra redningshelikopteren kl. 20.24, og Lokalavisen Frederikssund skriver, at det hurtigst stod klart for politiet, hvem der havde lavet drengestregerne. Politiet fandt således hurtigt frem til fem drenge, der blev bragt til forældrene, hvor politiet gennemførte en pædagogisk samtale.

”Det viste sig, at den, der havde ført pennen, var en 10-årig dreng fra Jægerspris, med hvem der blev ført en dybere pædagogisk samtale i overværelse af forældre, hvorunder det blev kraftigt påpeget, at det, han havde gjort, var meget farligt”, oplyser Nordsjællands Politi.

Annonce